Luxemburg

Gastronomisch arrangement in Luxemburg

In het Groothertogdom Luxemburg is het niet moeilijk een gastronomisch hotel of restaurant te vinden. Luxemburg is namelijk een gastronomisch paradijsje, omdat er heel gevarieerde producten worden geproduceerd. Daarvan worden door topkoks verfijnde culinaire streekgerechten bereid. Voor ieders smaak bieden we uitstekende dinerarrangementen in hotels in Luxemburg. Het Groothertogdom Luxemburg kent een lange gastronomische traditie, getuige het culinaire kwaliteitskeurmerk ‘Marque Nationale’, dat door de Luxemburgse overheid al in 1932 in het leven werd geroepen en op vele in Luxemburg geproduceerde landbouwproducten vermeld staat. Zoals bijvoorbeeld gerookt pekelvlees, wijn en mousserende wijn, waaronder de luxe Crémant. De productie, verwerking en verkoop van deze producten moeten voldoen aan vele eisen, die door de overheid zijn vastgesteld en worden gecontroleerd. Het keurmerk geeft je de garantie dat producten van zeer goede kwaliteit zijn en door middel van milieu- en diervriendelijke methoden zijn geproduceerd. Je vindt op deze website eenvoudig een aantrekkelijk gastronomisch arrangement in een luxe hotel of een sfeervol hotelletje met half pension diner. Loopt het water je al in de mond en ga jij ook genieten van een culinair arrangement in Luxemburg?

Diner met hotelovernachting in Luxemburg

Over een lengte van 42 kilometer slingeren de wijngaarden zich langs de oevers van de rivier de Moezel tot aan het drielandenpunt van Schengen, bekend van de ondertekening van de Schengen akkoorden. Hier vind je tijdens een culinair weekend in Luxemburg idyllische dorpjes en pittoreske stadjes. Als je in Luxemburg bent gun jezelf dan zeker ook een glas echte "Pättchen", een typische witte wijn uit Luxemburg, die nauwelijks buiten Luxemburg te verkrijgen is. De wijnmusea in Ehnen en Bech-Kleinmacher en de verschillende wijn- en cremantkelders zijn in Luxemburg zeker een bezoek waard. Ook een ontspannende rondvaart op de Moezel is een must tijdens een gastronomisch tripje in Luxemburg. De rondvaartboten vertrekken regelmatig vanuit het plaatsje Remich.

Grote keuze dinerarrangementen in Luxemburg

In de bossen van de Luxemburgse Ardennen kun je mooie wandelingen maken door de heuvels. Als je hebt gekozen voor de Luxemburgse Ardennen als vakantiebestemming en er geniet van een culinair dinerarrangement, bezoek dan ook eens het schitterende kasteel van Vianden, het gezellige plaatsje Clervaux en het dorpje Wiltz. Een ander prachtig gebied is de schilderachtige Luxemburgse streek Klein Zwitserland, dat zijn naam zeker niet voor niets heeft gekregen. Dit prachtige gebied is met name bekend vanwege de imposante rotsformaties, beukenwouden en kleine watervallen. Interessante plaatsjes om hier te bezoeken zijn onder meer Echternach en Beaufort. Maak je keuze voor een gastronomisch arrangement in Luxemburg in een van de culinaire hotels op deze site. Of kies een leuk charmant hotel uit en boek er een keuzediner (half pension) bij. Een culinair weekend in Luxemburg is een leuke ervaring, die je met partner, vrienden en familie kunt delen. Je zult van je keuze voor een hotel en diner in Luxemburg geen spijt krijgen.