Culinair weekend weg Zuid-Limburg

Culinair weekendje weg in Zuid-Limburg

In Zuid-Limburg krijg je al snel het 'buitenland-gevoel'. Het zal door de heuvels komen. Maar ook door de rustige, bourgondische sfeer. Met een culinair weekendje weg in Zuid-Limburg heb je het gevoel dat je echt op vakantie bent. Een culinair weekend weg in Zuid-Limburg is als leven als 'god in Frankrijk', zoals het gezegde luidt. Want stel je eens voor. Aan het ontbijt prik je in een croissantje met brie en lokale confiture. Het warme ochtendzonnetje komt al boven de heuvels uit en verwarmt het terras. Je neemt een slok van je vers geperste jus d'orange, terwijl je dromerig uitkijkt over het glooiende landschap. Je geniet nog na van het geweldige diner van gisterenavond. Je moet even in je arm knijpen om te beseffen dat dit geen Frankrijk is.

Selectie hotels - culinair weekend Zuid-Limburg

Landhotel Heuvelzicht, Schin op Geul (Zuid-Limburg)

Vanuit het restaurant en vanaf het overdekte terras van het kleinschalige, gastvrije Landhotel Heuvelzicht, heb je een schitterend uitzicht over de heuvels. De menukaart in het à la carte restaurant bevat voortreffelijke gerechten, die vakkundig bereid worden door chef de cuisine Daan Rooding en zijn team. Dagverse producten uit eigen streek staan centraal. Dit restaurant is aangesloten bij de culinaire vereniging van Euro-Toques en is een echte aanrader voor een culinair weekend weg in Zuid-Limburg.

Hotel Kasteel Doenrade, Schinnen (Zuid-Limburg)

Het romantische, charmante Kasteel Doenrade is een fijne plek voor een bijzonder culinair weekendje weg in Zuid-Limburg. Dit hotel ligt in een groen dal in de Zuid-Limburgse heuvels. De brasserie t' Doonderhuuske in het kasteel staat garant voor culinaire verwennerij. Het interieur is klassiek/modern, er is een openhaard en je hebt er prachtig uitzicht op de tuin. Op de kaart staan Limburgse streekgerechten. De serre van het kasteel kent een huiselijke sfeer, een fijne plek voor een drankje.