Duitsland

Gastronomisch arrangement in Duitsland

Je vraagt je wellicht af of Duitsland op culinair gebied wel interessant genoeg is om er een gastronomisch hotelarrangement te boeken. Wij denken van wel. Wanneer je echter denkt aan de Duitse keuken is het zeer waarschijnlijk dat het eerste wat in je opkomt worst en bier is. Zeker als je bedenkt dat er in Duitsland meer dan 1500 typen worst bestaan, zoals de Frankfurter, de geroosterde worst uit Nurnberg en de witte worst uit Beieren. Maar Duitsland heeft op gastronomisch gebied meer te bieden, zoals gerookte vis, verschillende kazen en gebak. In het Westen van Duitsland langs de Franse grens, bijvoorbeeld in het Saarland, vind je verscheidene Duitse gerechten die een Franse oorsprong hebben. In het algemeen zijn de gerechten in Duitsland tamelijk zwaar en hebben ze veel sterke smaken. Via deze website vind je aantrekkelijke gastronomische hotelarrangementen of een sfeervol hotel met half pension diner voor een culinaire trip naar Duitsland. Naast culinaire arrangementen zul je tijdens je gastronomisch weekendje in Duitsland ook genieten van vele bezienswaardigheden en leuke activiteiten. Kortom, Duitsland is zeer de moeite waard voor een culinair hotelarrangement.

Diner met hotelovernachting in Duitsland

Duitsland kent een grote verscheidenheid aan landschappen. Het landschap varieert van vlakke gebieden en eilanden aan de Noordzeekust in het Noorden, heuvels en lage bergen, wouden en meren tot hoge bergen in de Alpen in het Zuiden van Duitsland. In elke regio in Duitsland vind je interessante steden die je tijdens een culinair weekendje weg kunt bezoeken. De hoofdstad Berlijn is een zeer groene stad met vele gastronomische restaurants en mogelijkheden om te winkelen. Dresden was ooit één van de mooiste steden van Midden-Europa, maar heeft zich na de oorlog nooit meer helemaal in oude luister kunnen herstellen. De Altstadt van Düsseldorf is een leuk toeristisch centrum, waar je tijdens een culinair weekendje vele leuke winkels, gezellige cafés en goede restaurants vindt. Keulen is bekend vanwege zijn beurzen, het carnaval en het Kölsch-bier dat hier wordt gebrouwen. De belangrijkste blikvanger is de Dom van Keulen. München in Zuid-Duitsland is de hoofdstad van Beieren. Na Berlijn is dit ongetwijfeld de meest interessante stad om te bezoeken voor een gastronomisch hotelarrangement.

Grote keuze dinerarrangementen in Duitsland

Terecht zijn de Duitse wijnen beroemd over de hele wereld. Bijvoorbeeld langs de rivieren Moezel en Rijn vind je zeer vele wijngaarden en wijnkelders met heerlijke wijnen. Als de druivenoogst in een bepaald jaar erg goed is, en er wijn van zeer hoge kwaliteit uit geproduceerd is, wordt er "naturrein" op de flessen vermeld. Daarentegen, als de wijn van wat mindere kwaliteit is en er bij het proces suiker is toegevoegd, staat er "verbessert". Maar bovenal wordt er in Duitsland bier gedronken. Elke stad of regio heeft wel een eigen brouwerij, dus laat het je smaken tijdens je culinaire weekendje weg in Duitsland, proost! Hoe dan ook variëren de gastronomische specialiteiten van Duitsland per regio en heeft Duitsland op culinair gebied veel in huis. Je vindt er onder meer een aantal gastronomische kasteelhotels met een tot drie sterren Michelin hotelrestaurants. Indien je een echt top culinair hotelarrangement zoekt, of een hotelovernachting met prima culinair diner, denk dan gerust eens aan Duitsland. Kies uit het grote aanbod hotels in Duitsland een gastronomisch arrangement en ga culinair genieten. Zoek je naar eenvoud en kwaliteit, boek dan een leuk charmehotel op basis van half pension (hotel inclusief ontbijt en diner in het hotelrestaurant).