De beste hotelrestaurants in België

Gastronomische tophotels in België

Auberge La Grande Cure, Marcourt (Ardennen)

Bij Hotel Auberge La Grande Cure combineer je rust en natuur met gastronomie en wellness. Dit karakteristieke hotel heeft een wellnesspavilhjoen en is gevestigd in een prachtig gebouw van natuursteen en hout. De chef kookt met seizoensproducten, maar laat zich ook inspireren door andere culturen. De passie voor koken vindt je terug in zeer geraffineerde gerechten. Elke avond word je verrast met een ander gastronomisch meergangendiner. Op de wijnkaart staan bijzondere wijnen.

Hotel Mardaga, As (Belgisch Limburg)

Hotel Mardaga is een gastronomisch en charmant boutique hotel waar je kunt dineren op topniveau. Je wordt verleid door de jonge ambitieuze koks met verfijnde, seizoensgebonden topgerechten. De gerechten worden in menuvorm of à la carte op een hoog en eigentijds niveau gepresenteerd. Dit hotel ligt in een oase van rust en groen in het hart van het Nationaal Park Hoge Kempen. De sommelier schenkt je hierbij graag een bijzondere wijn. Het restaurant werd bekroond met 14/20 in de Gault Millau gids en kreeg 3 vorkjes van Guide Michelin.

Bistrôt "Le Ciel, Lanaken (Belgisch Limburg)

Bistrôt "Le Ciel" is gevestigd in het luxe vijfsterrenhotel La Butte aux Bois in Lanaken en is begeesterd door de twee sterrenchef Ralf Berendsen. Bij Bistrôt "Le Ciel" vertaalt Chef Pieter Beurskens de Frans-Belgische keuken met wereldwijde invloeden naar gerechten die toegankelijk en verrassend zijn. De bistro zelf heeft geen Michelinster. Je kunt er ook voor kiezen om op het terras wat te drinken en bij mooi weer buiten te dineren. Daarnaast herbergt het hotel ook het Restaurant Ralf Berendsen, dat 2 Michelin sterren heeft.

Château d'Hassonville, Aye (Ardennen)

Chateau d'Hassonville is een prachtig hotel gevestigd in een kasteel, in een groot park. Het hotel staat bekend om de hoogwaardige keuken van restaurant Le Grand Pavillon. Chef-kok Sébastien Thys en zijn team bereiden verfijnde à la carte gerechten en meergangendiners voor een uitgebreide gastronomische avond. Het menu is afhankelijk van het seizoen en het marktaanbod.

Château du Lac, Genval (Waals-Brabant)

Dit mooie chateau werd door de familie Martin in de jaren ’80 omgebouwd tot gastronomisch en wellness hotel Chateau du Lac. Dit luxe vijfsterrenhotel biedt het uitstekende restaurant Genval.Les.Bains, salon en coffee & thee-room. Vanuit het restaurant Genval.Les.Bains heb je een mooi uitzicht op het het Meer van Genval. De chefkok van het restaurant bereidt zijn gerechten met verse natuurproducten.

Corsendonk Turnova, Turnhout (Antwerpen)

Luxe overnachten in het moderne hotel Turnova en gastronomisch dineren bij het op zeer korte wandelafstand gelegen restaurant Hert van chef Alex Verhoeven. Dit gastronomische restaurant ligt op de 18e verdieping van de Turnova toren. Hier kun je uitgebreid tafelen, met overweldigend uitzicht op de stad en de groene Kempen. Nabij het hotel zijn er nog twee gastronomische restaurants van deze chef-kok, Bistro Bink en Bistro Koeiketel.

CULINAIRE ARRANGEMENTEN BELGIË


» Gratis koffie en thee op de kamer
» Overnachting(en)
» Dagelijks ontbijt
» Dagelijks 3-gangendiner
» Gratis WiFi
v.a. 134,75 p.p.

» 2 overnachtingen
» 2 x ontbijt
» 1 x heerlijk 4-gangendiner (met o.a. wildgerechten in het wildseizoen)
» 1 x culinair 6-gangendiner (met o.a. wildgerechten in het wildseizoen)
» Gratis parkeren
» Gratis WiFi
v.a. 225 p.p.

» Gratis koffie en thee op de kamer
» Welkomstaperitief met amuse
» 1 overnachting
» 1 x uitgebreid ontbijtbuffet met bubbels
» 1 x gastronomisch 4-gangendiner
» Gratis parkeren
» Gratis WiFi
v.a. 147,44 p.p.

» Welkomstdrankje
» 1 x overnachting
» 1 x uitgebreid ontbijt
» 1 x aperitief
» 1 x gastronomisch 4-gangendiner
» Inclusief huiswijnen en waters
» Inclusief mokka met versnaperingen
» Gratis parkeren
» Gratis WiFi
v.a. 158,19 p.p.

» Gratis koffie en thee op de kamer
» Welkomstaperitief
» 1 overnachting
» 1 x uitgebreid ontbijtbuffet met bubbels
» 1 x 5-gangendiner bij Restaurant Bink
» Toegang wellness (badkleding verplicht)
» Gratis WiFi
v.a. 175,45 p.p.

» Gratis koffie, water en thee op de kamer
» Overnachting(en)
» Uitgebreid ontbijtbuffet
» Elke avond 3-gangenmenu (keuze vlees, vis of vegetarisch)
» Fietsroutes met fiets knooppuntensysteem
» Gratis WiFi
v.a. 102,50 p.p.